Egyre több a panasz a déli határzár mellől

Bakondi György még április végén jelentette be, hogy a déli határzár mellett manőverutat építenek, amin a járőző rendőrök, katonák könnyebben megtudják közelíteni a határ. Emellett ígéretet tett arra, hogy a kerítés mellé mozgásérzékelős lámparendszert is telepítenek. Előbbit jövő héten kezdik építeni, utóbbit már szerelik, a két fejlesztésre összesen 9,35 milliárd forintot biztosított a kormány.

A Délmagyar.hu készített összeállítást a határzár mellett élők elégedetlenségéről. Az 1984 óta Röszke utolsó utcájában élő Szűcs Zoltánnak a kertjébe állítottak fel egy mozgásérzékelős lámpát oszlopostól. A férfi nem tud mit tenni, még tavaly „közérdekű használati jogot" jegyeztek be az ingatlana egy részére, a hatóságok arra használják telkét, amire csak akarják. Szűcs a villanypóznával még megbarátkozna, de a megnövekedett forgalomból már elege van. Szerinte a rendőrségi és honvédségi járművek miatt egyáltalán nem lehet kinyitni az ablakokat, élhetetlenné tették az utcáját, tette hozzá.

MTI Fotó: Mohai Balázs

Kübekháza polgármestere, Molnár Róbert belügyminiszternek írt levelet.

„2015–2016-ban az őszi, téli, tavaszi közfoglalkoztatotti feladatunk abban merült ki, hogy a határrendészet és a rendőrségi terepjárók után a sarat nonstop takarítottuk az Óbébai utcában és a Fő utcán. Mindamellett súlyos károk keletkeztek a belterületi útjainkban, amelyek teherbíró képessége nem erre az össztömegű gépjárműforgalomra lett tervezve, amely a kerítés építésekor és azóta tapasztalható,"

írta a településvezető Pintér Sándornak.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.