Kiakadt a jobbikos képviselő, mert szivárványszínűre festették a pomázi iskola kerítését

2016 augusztus 17., szerda 15:11
371

Sarkadi Attila, a pomázi önkormányzat jobbikos képviselője a Facebookon írt felháborodott nyílt levelet a város polgármesteréhez és jegyzőjéhez. Azzal volt baja, hogy

a Mátyás Király Iskola kerítését civilek szivárványszínűre festették.

Sarkadinak nincs baja a szivárvánnyal, viszont azzal már igen, hogy a kerítésen a színek pontosan ugyanabban a sorrendben követik egymást, ahogyan az LMBTQ-mozgalmak zászlóján. A képviselő szerint 14 szülő is panaszkodott nála amiatt, hogy „a színek a homoszexszuális, az úgynevezett szivárvány zászló színeinek PONTOS másolatai.”

A jobbikos szerint bármi, bármilyen színűre lefestheti a kerítését, de a másság zászlójának színei nem közintézmények kerítésére valók. Felhozta azt is, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter (a képviselő szerint nagyon helyesen) szintén megtiltotta, hogy a szivárványszínű zászlót a Pride-felvonulások tiszteletére kitűzzék a magyar nagykövetségek.

„Tisztelettel kérjük Polgármester urat és Jegyző asszonyt, hogy intézkedjenek a kerítés jelképmentes, egyszínűre festéséről a tanítás megkezdéséig”

- zárja levelét a politikus, aki valószínűleg sem az optika sem az idegen népek mitológiája terén nem rendelkezik széleskörű ismeretekkel, hiszen ha rendelkezne, akkor tudná, hogy

  • a viharok után az égen látható szivárványban is pontosan ilyen sorrendben követik egymást a színek,
  • és hogy egy rakás nép mitológiájában van kiemelt szerepe a szivárványnak, például a skandinávoknál is a Szivárványhíd, azaz a Bifröszt köti össze a mi világunkat az istenekével. Sőt, ehhez még a skandináv mitológiát sem kell ismerni, elég lett volna megnézni a Thort a moziban.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt