92 éves korában elhunyt Arthur Hiller, a Love Story rendezője

kultúra
2016 augusztus 18., 07:18
comments 39
Arthur Hiller 2008-ban az Izraeli Filmfesztivál díjátadóján. Fotó: Alberto E. Rodriguez/Getty Images
photo_camera Arthur Hiller 2008-ban az Izraeli Filmfesztivál díjátadóján. Fotó: Alberto E. Rodriguez/Getty Images

Elhunyt Arthur Hiller, az amerikai Mozgóképművészeti és Tudományi Akadémia, az Oscart osztó amerikai filmakadémia egykori elnöke, a nagysikerű nyálfilm, a Love Story rendezője.

A termelékeny rendező tévésként kezdte karrierjét, aztán hat évtized alatt több mint 30 filmet rendezett, amik közül úgyis mindenki csak a nagysikerű nyálfilmre, a Love Storyra emlékszik, de a teljesség igénye nélkül jegyezzük még fel az Author! Author!-t, a Silver Streaket és a Rokonokat, ha már a BBC ezeket emelte ki életművéből.

Az amerikai filmakadémia regnáló elnöke, Cheryl Boone Isaacs "mély szomorúsággal" értesült a hírről. "Tagja voltam az igazgatótanácsank az elnöksége idején, így személyesen is megtapasztalhattam elkötelezettségét és a vizuális történetmesélés iránti szenvedélyét" - írta.

Hillert hétszer jelölték Oscar-díjra, de csak a legjobb eredeti filmzenéért járót kapta meg. Személyesen csak 2002-ben nyert díjat az akadémiától, akkor a Jean Hersholt humanitárius díjat kapta meg. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.