Hölgyeim és uraim, az amerikai elnökválasztási kampány eddigi legviccesebb jelenete

külföld
2016 augusztus 18., 04:53
comments 100

Az amerikai elnökválasztás eddig sem szűkölködött a zavarbaejtő, vagy szimplán nevetséges helyzetektől, de Michael Cohen, Donald Trump Trump Organizationjének ügyvédje most mindegyiket felülmúlta, egyben ötvözte a zavarbaejtést a nevetségességgel.

Cohen a CNN vendége volt, Brianna Keilar próbálta meginterjúvolni, már csak annak apropóján is, hogy a kampány hajrájára fordulva éppen teljesen felforgatták Trump kampánystábját. A kísérlet már az első pillanatban kudarcba fulladt:

link Forrás

Keilar nyitásként a kampánystáb átalakítására akart rákérdezni - arra az átalakításra, ami egyébként Trumpék szerint nem is átalakítás, még ha éppen le is cserélték az eddigi kampányfőnököt.

Keilar: Azt mondják, hogy ez nem átalakítás, de közben hátrányban vannak...
Cohen: Ki állítja ezt? Ki?
Keilar: A közvéleménykutatások. A legtöbb?? Mindegyik?!?
Cohen: Ki állítja ezt?
Keilar: A közvéleménykutatások. Most mondtam, már válaszoltam a kérdésére.
Cohen: Oké. Melyik kutatások?
Keilar: Mindegyik.
Cohen: Oké. Akkor mi is a kérdése?

Cohen meglepetése amúgy némileg érthetetlen, legalábbis aligha lehetett újság a Trump-kampánynak az, hogy hátrányban vannak. Az elmúlt három hétben nem készült felmérés, ami Trump előnyét mutatta volna, Hillary Clinton

mind a 23 közvélemény-kutatásban vezetett, átlag 9 százalékponttal.

De azért Cohen lelkesen próbálkozott, még ha nem is igazán világos, hogy mi lehetett a terve. (Via Vox)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.