Kisbandi hazatért, és előzetesbe került

bűnügy
2016 augusztus 18., 08:21
comments 46

Elrendelte Lakatos Andrásnak, az alvilág Kisbandi néven elhíresült bankárának előzetes letartóztatását a Debreceni Járásbíróság – erősítette meg a Debreceni Törvényszék szóvivője a pestisracok.hu információját az MTI-nek.

A lap szerdán írt arról, hogy már több mint egy hete Magyarországon van a korábban csalás miatt körözött Lakatos András. A portálnak Nyári Béla, „az alvilág pénztárosának is nevezett férfi ügyvédje” megerősítette, hogy a magyar hatóságok augusztus 6-án szállították haza Magyarországra a Brazíliában tavaly áprilisban elfogott Lakatos Andrást.

Tatár Timea, a Debreceni Törvényszék szóvivője közölte, hogy a férfit sikkasztási ügyben augusztus 9-től egy hónapra helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság szökés, elrejtőzés veszélye, bizonyítási eljárás veszélyeztetése, illetve a bűnismétlés lehetősége miatt. A bíróság határozatát tudomásul vették, az előzetes letartóztatás jogerős.

A Pesti Srácok úgy tudja, a férfit a magyar hatóságok több alvilági leszámolás ügyében is meg fogják hallgatni. A portál ez alapján azt feltételezi, hogy több folyamatban lévő nyomozás, és akár további „emberölések aktáját fogja leporolni a Nemzeti Nyomozó Iroda”.

Az MTI kereste az ügyben az Országos Rendőr-főkapitányságot, ahol későbbre ígértek tájékoztatást.

A sokáig halottnak hitt Lakatos Andrást 2015 áprilisában Brazíliában fogták el. Akkor a rendőrség honlapján azt írták: a brazil hatóságok a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján fogták el és vették őrizetbe az 53 éves férfit, aki ellen csalás miatt adott ki nemzetközi és európai elfogatóparancsot a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

Kisbandi egy időben szerepelt a tíz legkeresettebb magyar bűnöző rendőrségi listáján. Az alvilág bankáraként is emlegették, de ezt Lakatos András újságírók előtt többször is visszautasította. A férfit 2004 januárjában több mint 400 rendbeli csalás miatt jogerősen 2 év 8 hónap börtönre ítélte a Fővárosi Bíróság.

Lakatos Andrásról a Prisztás-gyilkosság perében elhangzott: a férfi igazi csaló volt, jelentős összegeket kölcsönzött, 1996-ban nagy lábon élt, majd tartozási spirálba került, és menekülnie kellett. Meg sem állt a Karib-tengeri Dominikáig. A Prisztás-gyilkosság pere során többször felvetették Lakatos András meghallgatásának szükségességét. A Brazíliában elfogott férfi végül írásban tett vallomást. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.