Knézy Jenő Kozák Danuta aranyérme után: Ez férfimunka volt

2016 augusztus 18., csütörtök 12:15
303

Már az úszóversenyek alatt a köztévés olimpiai közvetítés abszolút mélypontja volt Knézy Jenő általában teljesen fogalmatlan közvetítése, és balszerencsénkre az úszószámok után még egy magyar sikersportágat, a kajak-kenut is rábízták az MTVA-nal.

Az már szinte lényegtelen apróság, hogy Knézynek rendre fogalma sincs arról, ami épp a vízen történik, de az elmúlt két napban két magyar arany után is sikerült elsütnie az

Ez férfimunka volt.

- fordulatot. Előbb szerdán, Szabó Gabriella és Kozák Danuta győzelménél, majd csütörtökön is, amikor Kozák negyedik olimpiai aranyérmét nyerte meg 500 méteres kajakon.

Fotó: Kovács Tamás

Ebben különösen az a szép, hogy az eddigi hét magyar aranyból hatot nők nyertek Rióban: Kozák és Szabó három érme mellett Hosszú Katinka nyert még hármat, Szász Emese pedig párbajtőrben egyet. Utoljára magyar női sportolók az 1952-es helsinki-i olimpián voltak ennyire sikeresek, akkor hat arany mellett négy ezüstöt és hat bronzérmet is nyertek. Idén egy ezüst és két bronz gyarapítja még a mérleget, Hosszú Katinka, Márton Anita és Kapás Boglárka révén.

Azaz mostanra sikerült a csúcsbeállítás, ha a női kajak négyes összekapja magát és képesek lesznek a férfimunkára, új csúcs is születhet.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt