Desmond Child méltatlannak érzi a dalát ért támadásokat

POLITIKA
2016 augusztus 19., 09:04
comments 549

Rendkívül csalódott az 56-os forradalom tiszteletére újrahasznosított Steps of Champions című dala magyarországi fogadtatása miatt Desmond Child, aki hosszú Facebook-bejegyzésben reagált a magyarországi kritikákra.

link Forrás

"A svéd dalszerző-producerrel, Andreas Carlsonnal közösen már több mint egy évtizede dolgozunk a "Steps of Champions" című dinamikus himnuszunkon, amely időközben életünk opuszává vált" - írja a dalról, elismerve, hogy amikor 2006-ban írni kezdték, azt eljátszotta barátjának, a Miaimi Egyetem egykori elnökének, Donna Shalalának, aki megkérte, hogy hadd használják fel egy beavatási ünnepségen.

Bár ekkor a dal még nem volt kész, szívességből ingyen felajánlották neki azzal a feltétellel, hogy kereskedelmi forgalomba nem hozhatják.

link Forrás

Child szerint amikor felkérést kapott az 56-os emlékbizottságtól egy ünnepi himnuszra, egyből a Steps of Champions jutott eszébe "Szerencsések voltunk, hogy rábírtuk a zseniális dalszerzőt, Orbán Tamást, hogy beugorjon és megírja a magyar szöveget" - írta a "két tűz közt örlődünk" és hasonló képzavarok szerzőjéről.

Child írásából az is kiderül, hogy bár a dal összesen ötvenmillió forintjába került a magyar államnak, ebből ők egy fillért se láttak. "A nagy erőfeszítés ellenére Andreas, Tamás és én teljesen ingyen adtuk át a jogot a magyar államnak honfiúi szeretetből" - írta. Emiatt nagyon csalódott, hogy "a magyar média egész frontos, kiérdemeletlen támadást indított a projekt, a személyem és családi életem ellen", különös tekintettel arra, hogy szerinte a dal "őszinte tiszteletadás az 56-os magyar forradalom előtt, amely örökké él majd a történelmünkben".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.