Donald Trump minden orvosi tesztje pozitív lett

külföld
2016 augusztus 19., 08:23
comments 246

A hét elején a Trumphoz közeli weboldalak suttogó kampányt kezdtek Hillary Clinton ellen, azt felhozva, hogy tudomásuk szerint Hillary Clinton epilepsziás rohamoktól szenved, tehát

alkalmatlan az elnökségre.

Ami persze eleve hülyeség, de még csak nem is igaz: Hillary Clinton, mint általában az elnökjelöltek, még a kampánya elején nyilvánosságra hozta teljes kórtörténetét, amit az őt 2001 óta kezelő belgyógyász, Lisa Bardack készített, és amiben a doktor "egészséges 67 éves nőként" jellemzi a demokrata elnökjelöltet.

A világ valaha volt legegészségesebb elnökjelöltje, akinek minden, de tényleg minden orvosi tesztje pozitív lett. Fotó: Jeff Swensen/Getty Images
photo_camera A világ valaha volt legegészségesebb elnökjelöltje, akinek minden, de tényleg minden orvosi tesztje pozitív lett. Fotó: Jeff Swensen/Getty Images

Clinton részletes és szakszerű kórtörténetével szemben Donald Trump kampánya 2015. december 4-én egy szinte csak tréfaként értelmezhető "orvosi" "szakvéleményt" adott közre, amit nem is egy belgyógyász, hanem egy gasztroenterológus jegyez - már ha egyáltalán ő jegyzi, merthogy

a szövegben előforduló fordulatok nagyon hasonlítanak egy ismert amerikai közszereplő, bizonyos Donald Trump szavajárására.

Megtudhatjuk belőle például, hogy Trump "laboratóriumi teszteredményei elképesztően kiválóak" voltak, ahogy azt is, hogy "fizikai ereje és állóképessége kivételes", kardiovaszkuláris státusa "tökéletes", megválasztása esetén pedig "Mr. Trump, és ezt egyértelműen kijelenthetem, a valaha elnökké választottlegegésségesebb személy lesz".

Az egy oldalas orvosi szakvélemény annyira lelkes hangvételű, hogy még a Donald Trumpon végzett laborvizsgálatok eredményét is pozitívnak minősítette.

"Mr. Trump nemrég teljeskörű kivizsgáláson esett át, amely kizárólag pozitív eredményeket mutatott" - áll az orvosi szakvéleményben, amely szerzője ezek szerint nincs tisztában azzal, hogy a teszteredményeknél a pozitív eredmény nem túl kedvező. A "pozitív" ez esetben ugyanis arra utal, hogy a vizsgálatok megerősítették a betegségre vonatkozó gyanút. Ha pedig Donald Trumpnak tényleg minden elképzelhető orvosi tesztje pozitív lett, akkor

nemhogy ő a legegészségesebb ember, akit valaha elnökké választottak, hanem minden bizonnyal ő a világ legbetegebb embere.

Clinton kampánya természetesen lecsapott a felkínált magas labdára, csütörtökön már több fórumon is követelték, hogy Donald Trumpot vizsgálja ki egy igazi orvos is, aki képes valódi kórtörténetet felállítani. Olyat, amiből például kiderül, hogy veszélyeztetik-e örökletes betegségek Donald Trumpot, akinek az édesapja például a jellemzően 60-70 éves kor között jelentkező időskori Alzheimerben szenvedett, amire genetikusan örökölhető a hajlam, így a most hetven éves Donald Trump akár szenvedhet is ettől az elnöki döntéshozatalt az epilepsziával szemben ténylegesen korlátozó betegségtől. (Via Newsweek, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.