Irak portugáliai nagykövetének fiai félholtra vertek egy helyi kamaszt

Mesterséges kómában tartják azt az életveszélyes állapotban lévő 15 éves portugál fiút, akit csütörtök hajnalban vert félholtra egy 17 éves ikerpár. A tetteseket elfogták, de őrizetbe vételük után szabadon kellett engedni őket:

kiderült, hogy az elkövetők Irak portugáliai nagykövetének fiai, így diplomáciai mentességet élveznek.

Áldozatuk, akit a portugál lapokban csak Rúbenként azonosítanak, olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a támadás helyéről, Ponte de Sôrból Liszabonba kellett szállítani. A sajtóhírek szerint "a következő 48-72 óra kritikus lesz", és nincs nagy remény rá, hogy állapota javuljon.

Az ikerpár a hírek szerint a Ponte de Sôr-i pilótaképző akadémián tanultak.

A támadás részletei homályosak. A Correio da Manhã bulvárlap értesülései szerint az áldozat barátnőjét kísérte haza egy bárból, amikor a testvérpár rátámadt. Egyikük gyalogosan érkezett a helyszínre, ikertestvére az iraki nagykövetség egyik Mercedesét vezetve - épp ezért volt olyan könnyű beazonosítani végül a támadókat. A lap értesülései szerint az egyik támadó földre vitte Rúbent, a másik pedig ütni és rugdalni kezdte. Az áldozat egyik barátja szerint Rúbent "csak az órájáról és a tornacipőjéről" tudták azonosítani, annyira szétverték. (Via Express, Portugal Resident)