Letartóztatttak Dubajban egy ausztrált, mert jótékonyságra buzdított

külföld
2016 augusztus 19., 06:28
comments 32

Őrizetbe vettek egy brit-ausztrál kettős állampolgárt, a 42 éves Scott Richarsot Dubajban, mert egy Facebook-posztban jótékonykodásra buzdított. Richards a posztjában a Zwan Family Charity támogatására buzdított - ez az alapítvány a Kabul peremén található Csahari Kambár menekülttábornak gyűjt ponyvákat, pokrócokat, meleg ruhákat, amire szükség is lehet, mert ebben a táborban négy éve több mint száz gyerek fagyott halálra.

De Richards nem számolt a dubaji hatóságokkal, amelyek kőkeményen lecsaptak rá. A helyi törvények szerint ugyanis kizárólag az Egyesült Arab Emírségekben is regisztrált jótékonysági szervezeteknek lehet adományokat gyűjteni, és azoknak is csak az illetékes hatóságok előzetes jóváhagyásával.

Richards három hete ül börtönben, most emeltek vádat ellene. Ha elítélik, akár egy év börtönre és 7,5 millió forintnyi pénzbírságra is ítélhetik. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.