Letartóztatttak Dubajban egy ausztrált, mert jótékonyságra buzdított

Őrizetbe vettek egy brit-ausztrál kettős állampolgárt, a 42 éves Scott Richarsot Dubajban, mert egy Facebook-posztban jótékonykodásra buzdított. Richards a posztjában a Zwan Family Charity támogatására buzdított - ez az alapítvány a Kabul peremén található Csahari Kambár menekülttábornak gyűjt ponyvákat, pokrócokat, meleg ruhákat, amire szükség is lehet, mert ebben a táborban négy éve több mint száz gyerek fagyott halálra.

De Richards nem számolt a dubaji hatóságokkal, amelyek kőkeményen lecsaptak rá. A helyi törvények szerint ugyanis kizárólag az Egyesült Arab Emírségekben is regisztrált jótékonysági szervezeteknek lehet adományokat gyűjteni, és azoknak is csak az illetékes hatóságok előzetes jóváhagyásával.

Richards három hete ül börtönben, most emeltek vádat ellene. Ha elítélik, akár egy év börtönre és 7,5 millió forintnyi pénzbírságra is ítélhetik. (Via MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.