A nikábos Zorro kifizeti a burkini miatt megbírságolt nők büntetését is

külföld
2016 augusztus 21., 13:15
comments 325

Egy algériai származású francia üzletember és aktivista, Rachid Nekkaz vállalta: ki fogja fizetni az összes büntetést, amit az egész testet eltakaró fürdőruha, a burkini viselése miatt szabnak ki a francia hatóságok, pontosabban Cannes önkormányzata, ahol a múlt héten jelentették be, hogy betiltják ezt a viseletet.

„Ha úgy látom, hogy nem tartják tiszteletben az alapvető szabadságjogokat, mindig ott leszek a pénztárcámmal” – mondta. Igaz, egyelőre nem vállalt nagyot, hiszen eddig csak három alkalommal szabta ki az egyenként 38 eurós bírságot a cannes-i önkormányzat.

photo_camera Egy burkába burkolózó nő és Rachid Nekkaz a svájci Locarnoban. AFP PHOTO / MEHDI FEDOUACH.

Nekkaz egy internetes startuppal szerezte vagyonát a kilencvenes évek végén, később az ingatlanszektorban fektetett be. Volt francia és algériai elnökjelölt is – utóbbi érdekében 2013-ben lemondott francia állampolgárságától.

Korábban már több százezer eurót kifizetett a burka miatt megbírságolt nők miatt – átvállalta 1145 Franciaországban, 268 Belgiumban és 2 Hollandiában megbüntetett nő bírságát –, a fenti képen pedig az látszik, amikor egy hónapja a svájci Locarnóban sétálgatott egy burkás nővel (mindkettejüket megbüntették, a nőt a burka viseletéért, a férfit pedig felbujtásért).

Nekkaz ugyan szekuláris muszlimnak tartja magát, és így a nikábot, a burkát és a burkinit is ellenzi, de úgy gondolja, ez elsősorban egy szabadságjogi kérdés. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.