Tíz napra elég élelem és víz felhalmozást javasolja a lakosságnak a német belügyminisztérium

külföld
2016 augusztus 21., 18:29

Valamiért szükségét látta a német kormány, hogy a II. Világháború után először civil honvédelmi tervet írjon – írja egy jelentésre hivatkozva a Frankfurter Allgemeine Zeitung vasárnapi száma. Mint kiderült, a tervet még 2012-ben kezdte előkészíteni egy belügyminisztériumi bizottság.

A terv szerint tíz napra elegendő élelem és öt napnyi víz felhalmozását fogják javasolni, sőt, írhatják elő a német lakosságnak.

Szükség lehet tovább a jelenleginél fejlettebb riasztó- és jelzőberendezésekre, jobb strukturális védelemre és komolyabb, ellenállóbb egészségügyi kapacitásokra. Fejlesztendő továbbá a hadsereg és a civil lakosság kapcsolata is – ez utóbbi sokáig tabunak számított az ország náci múltja miatt.

A 69 oldalas stratégia szerint hagyományos fegyveres támadásra nem kell számítani, de jobb lehet felkészülni egy olyan „kategorikusan nem kizárható” jövőbeli fejleményre, ami az ország létét fenyegeti. (FAZ, AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.