Tíz napra elég élelem és víz felhalmozást javasolja a lakosságnak a német belügyminisztérium

Valamiért szükségét látta a német kormány, hogy a II. Világháború után először civil honvédelmi tervet írjon – írja egy jelentésre hivatkozva a Frankfurter Allgemeine Zeitung vasárnapi száma. Mint kiderült, a tervet még 2012-ben kezdte előkészíteni egy belügyminisztériumi bizottság.

A terv szerint tíz napra elegendő élelem és öt napnyi víz felhalmozását fogják javasolni, sőt, írhatják elő a német lakosságnak.

Szükség lehet tovább a jelenleginél fejlettebb riasztó- és jelzőberendezésekre, jobb strukturális védelemre és komolyabb, ellenállóbb egészségügyi kapacitásokra. Fejlesztendő továbbá a hadsereg és a civil lakosság kapcsolata is – ez utóbbi sokáig tabunak számított az ország náci múltja miatt.

A 69 oldalas stratégia szerint hagyományos fegyveres támadásra nem kell számítani, de jobb lehet felkészülni egy olyan „kategorikusan nem kizárható” jövőbeli fejleményre, ami az ország létét fenyegeti. (FAZ, AFP)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.