Trump hirtelen fordulattal balról előzné Orbánt migránsügyben

külföld
2016 augusztus 21., 20:20
comments 92

Érdekes fordulatnak lehetünk tanúi az utóbbi napokban Donald Trump republikánus elnökjelölt választási stratégiájában. Miután a jelölőgyűléseket követően gyakorlatilag összeomlott a támogatottsága, majd a súlyos orosz kapcsolatok gyanújába keveredett kampányfőnökétől is meg kellett válnia, és a helyébe egy még jobbosabb embert rakott, váratlanul puhább üzenetekkel kezedett próbálkozni.

photo_camera AFP PHOTO / Timothy A. CLARY

Először arra utalt, hogy sajnálja, hogy esetleg megsértett embereket, aztán a fekete választók felé próbált nyitni (akiknél a felmérések szerint csak a szavazatok 1 százalékára számíthat).

Ma pedig az eddigi fő üzeneteinek tökéletesen ellentmondva arról kezdett beszélni, hogy

a bevándorlókkal „igazságos és emberséges” módon kell foglalkozni.

Az USA-ban lévő, becslések szerint 11 millió illegális bevándorlók deportálni ugyanis embertelen lenne, mondta egy spanyolajkú szavazókkal folytatott konzultáción kampányának főhadiszállásán, a New York-i Trump Towerben. Sőt, egy olyan státusz kialakítását ígérte az amerikában dolgozó illegális bevándorlóknak, ami még nem állampolgárság, de lehetővé tenné nekik, a deportálástól való félelem nélkül dolgozzanak tovább az országban.

Ez elég nagy változás ahhoz képest, hogy néhány hónapja még azt mondta, hogy a mexiókaiak mind nőket erőszakolnak meg, bár "gondolom, vannak köztük jó emberek is". Vélelemezhetően kampánycsapata győzte meg a jelöltet arról, hogy az eddig tolt szélsőséges üzeneteire nincs elég fogékony választó ahhoz, hogy elnök lehessen, ezért muszáj lesz mérsékeltebb hangvétellel próbálkoznia. (AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.