Bayer Zsolt lovagkeresztje semmi: tábornoki rangot kapott az edinburgh-i állatkert királypingvinje

ÁLLAT
2016 augusztus 22., 16:17
comments 101

A norvég királyi gárda tábornokává léptették elő hétfőn az edinburgh-i állatkert egyik királypingvinjét.

A Nils Olav nevű állat a skót nagyvárosban rendezett Katonazenekarok Nemzetközi Fesztiválján részt vevő norvég királyi gárda több mint 50 tagja előtt kapta meg a rangját jelző váll-lapot az állatkerti ünnepségen.

A ceremóniának több mint 40 éves hagyománya van, a királypingvin 1972 óta a norvég királyi gárda kabalája. Minden olyan évben, amikor a gárda részt vesz a katonazenekarok fesztiválján Edinburgh-ban, az állatkert Nils Olav névre hallgató királypingvinje megtisztelő rangot kap. 1972 óta három Nils Olav kapott katonai rangot, legutóbb 2008-ban lovaggá ütötték az aktuális királypingvint.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.