MTA-s közgazdászdoktorok is visszaadják a lovagkeresztjüket a „fajvédő, uszító és minősíthetetlen hangvételű” Bayer miatt

POLITIKA
2016 augusztus 22., 7:32
comments 151

Ha jól számolom, az eddigi 10 után még 3 ember adta vissza a lovagkeresztjét Bayer Zsolt kormányközeli kommentelő kitüntetése miatt. Most Kertesi Gábor közgazdász, az MTA doktora, Köllő János közgazdász, az MTA doktora és Varga Júlia közgazdász, a Magyar Köztársaság lovagkeresztjének korábbi kitüntetettjei szólaltak fel Bayer kinevezése ellen, ezt a rövid levelet írták Áder János köztársasági elnöknek és a nyilvánosságnak:

„Megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy a kormány a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével tüntette ki Bayer Zsoltot, nyíltan bátorítva ezzel az általa művelt fajvédő, uszító és minősíthetetlen hangvételű újságírást (»cigány gyerek elgázolása esetén tapossunk bele a gázba«, »sajnos nem sikerült beásni mindet nyakig az orgoványi erdőben«, »elmennek a törökök a büdös kurva anyjukba« és a többi). Mivel nem kívánunk egyazon kitüntetésben osztozni a magyar történelem legsötétebb korszakára emlékeztető eszmék hirdetőjével, lovagkeresztjeinket visszaadjuk.”

A félreértések elkerülése végett: a kitüntetéssel pénz nem jár, így a lovagkereszten kívül másról nem is tudnának lemondani.

Valószínűleg ez még messze nem a történet vége. (via 168 óra)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt