Őszre lesznek meg az új tankerületek, ígéri a Klik vezetője

A Magyar Idők hétfői számában jelent meg beszélgetés a Klik vezetőjével, aki szerint az 58 új tankerületi központ az őszi szünet végén kezdi meg működését. A vezetőket már kiválasztották, a székhelyek véglegesítése folyamatban van, mondta Pölöskei Gáborné, aki szerint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak megszűntek az adósságai.

Palkovics László oktatásért felelõs államtitkár mellett Pölöskei Gáborné. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Az önkormányzati iskolák állami átvételét az 58 tankerület külön-külön fogja lebonyolítani, az ősz folyamán egyeztetnek a képviselő-testületekkel, polgármesterekkel, hogy novemberre már lezárhassák a tárgyalásokat.

Pölöskei Gáborné a migráns gyerekek összeírásáról szóló híreken felháborodott:

"rendkívül zavaró a listázás szó, felháborít, hogy néhányan negatív kontextusban használják az iskolákkal kapcsolatban. Egy osztálynévsor is lista, és nem lehet biztosítani a szükséges számú tolmácsot sem, ha nem tudjuk, kinek és milyen nyelvű szakemberre van szüksége. A legutóbb dokumentált csaknem 600 migráns gyereknek a jelentős része szeptemberben valószínűleg nem fog megjelenni az iskolákban, de újak is jöhetnek. Felmérésünk szerint jelenleg 36 migráns gyermeknek van tanulói jogviszonya."

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.