Unatkozna? Íme két remek szimulátor a monotóniarajongóknak!

játék
2016 augusztus 22., 09:54
comments 78

Az emberek hajlamosak teljesen félreértelmezni a kikapcsolódást, és szabadidejüket olyan feszült, stresszes játékokkal ütik el, mint a Counter Strike, a Need for Speed, a Halo vagy a GTA-sorozat.

A felkészültebbek már inkább szimulátorokkal szórakoznak. A repülőgép-szimulátorok például már majdnem elég unalmasak, aztán egyszercsak felvillan valami vészjelző, vagy jön egy erősebb turbulencia, az ember meg nem győz kapkodni. A vérnyomás emelkedik, izzadságcseppek kezdenek gyöngyözni a homlokon. Ugyan kinek kell ez?

Ezidáig a legtökéletesebb unatkozójátéknak a Euro Truck Simulator 2 tűnt, ahol végül is annyi volt a feladat, hogy a közlekedési szabályokat betartva, nyugodt, lassú vezetéssel eljussak ából bébe. De itt is elég volt egy felelőtlenül nagy sebességgel bevett kanyar, hogy összetörjem a fényszórót. Márpedig sötét éjjel leszlalomozni egy alpesi úton lámpa nélkül minden, csak nem feszültségmentes.

De végre felvirradt az én napom. A hétvégén a Playstore-ban böngészve előbb a

Közlekedésirendőr-szimulátorra bukkantam,

ami egy igazán őszinte játék. Orosz közlekedési rendőrként a játék elején kétféle megbízás közül választhatunk:

  • a "járőrözés", amit elég hamar elvetettem, mert a járőrözés autós üldözést jelent, hát kösz.
  • és a "szolgálat", ami már jobban hangzik.

És jobb is! Szolgálatban az út szélén kell ácsorogni, és kiinteni az autókat a forgalomból:

link Forrás

Ehhez lehet venni extrákat, én például már telepítettem a posztom elé egy bokrot, hogy lesből csaphassak le a mit sem sejtő zsigulis bűnözőkre.

Minden igazoltatásnál választhatok, hogy tisztességes legyek-e, vagy sem. Ha tisztességes vagyok, akkor szépen kiszabom a bírságot a tapasztalt szabálysértésért, vagy ha nem találok ilyet, elengedhetem a delikvenst. De lehetek tisztességtelen is. Ha nem találok szabálysértést, kitalálhatok hamis vádat. Ha pedig találok, elfogadhatok kenőpénzt.

A játék súlyos hibája, hogy néha nem állnak meg azok, akiket le akarok inteni, ilyenkor pedig autós üldözés következik. Már ha becsületes vagyok, mert korruptként persze hagyhatom futni a szabálysértőt. Minek feszüljek azért az ötezer rubeles bírságért, ha a következő üögyfélből kizsarolhatok ugyanennyit.

Ha valakinek még ez is túl izgalmas volna, és álmai játéka a kormányablakszimulátor volna, annak második hétvégi találatomat,

az esztergapad-szimulátort

ajánlanám.

link Forrás

Ez, ha lehet még a közlekedésirendőr-szimulátornál is őszintébb játék:

  • adott egy munkadarab, egy farúd;
  • és adott a gép, az esztergapad.

Amit aztán beállíthatunk, és a beüzemelés után már faraghatjuk is a rudat kedvünkre. Garantált unalom azokra az órákra, amikor amúgy is kár volna izgulni!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.