A török hadsereg egyszerre lőtte a terroristákat és a kurdokat Észak-Szíriában

külföld
2016 augusztus 23., 08:28
comments 37

A török hadsereg támadást indított egyszerre a kurd lázadók és az Iszlám Állam észak-szíriai állásai ellen. A Hurriyet szerint az ágyúzásból az a Manbij nevő szíria telepüés is kapott, amelyet csak pár napja foglaltak vissza a lázadók a terroristáktól. A török hadvezetés szerint a támadás célja, hogy folyosót nyissanak a mérsékelt lázadók számára.Fotó: Ozkan Bilgin / Anadolu AgencyHétfőn a török külügyminiszter, Mevlut Cavusoglu azt ígérte, teljesen megtisztítják a határ menti övezetet a Iszlám Államtól, miután egy öngyilkos merénylő 54 embert ölt meg egy kurd esküvőn Gaziantep városában. Recep Tayyip Erdoğan elnök szerint a merényletet az ISIS egyik 12-14 éves embere hajtotta végre. Hétfőn Binali Yıldırım miniszterelnök már óvatosabban fogalmazott, csak annyit mondott, az elkövető azonosítása még zajlik. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.