Égig érő kannabiszt találtak a rendőrök Nógrádban

A pásztói rendőrök egy vadkenderbokrot vettek észre Cs. Krisztián mátraszőlősi házában, amit nehéz lett volna nem észrevenni, hiszen augusztus 19-re már 2,5 méter magasra nőtt.

Wow - Fotó: police.hu

A police.hu szerint a 33 éves férfinél „a növény fejlődését elősegítő tápanyagokat és eszközöket” is találtak, ami megmagyarázza, miért volt magasabb a bokor, mint a melléképület.

Krisztián azt mondta, a növényt idén áprilisban kezdte gondozgatni fészer mellett. A végrehajtott kábítószer-gyorsteszt a lefoglalt és vizsgált növényi mintára pozitív jelzést adott.

Elfogása után Cs. Krisztián mindent elismert. Ellene a Pásztói Rendőrkapitányság kábítószer birtoklás miatt indított eljárást.

UPDATE: Ahogy felháborodott olvasóink teljesen jogosan megjegyezték, hibáztam, amikor a rendőrsegi közleményből kritika nélkül átvettem a vadkender(Cannabis spontanea) megnevezést, hiszen az legfeljebb az út mentén nő, de betépni nem lehet tőle. Sajnos a police.hu nem nevezi meg, mit találtak pontosan a mátraszőlősi kertben, de az abból kiindulva, hogy Krisztiánt bevitték, valószínű, hogy indiai kender(Cannabis indica) lehetett az. Minden érintettől elnézést kérek!