Égig érő kannabiszt találtak a rendőrök Nógrádban

bűnügy
2016 augusztus 23., 07:00
comments 94

A pásztói rendőrök egy vadkenderbokrot vettek észre Cs. Krisztián mátraszőlősi házában, amit nehéz lett volna nem észrevenni, hiszen augusztus 19-re már 2,5 méter magasra nőtt.Wow - Fotó: police.huA police.hu szerint a 33 éves férfinél „a növény fejlődését elősegítő tápanyagokat és eszközöket” is találtak, ami megmagyarázza, miért volt magasabb a bokor, mint a melléképület.Krisztián azt mondta, a növényt idén áprilisban kezdte gondozgatni fészer mellett. A végrehajtott kábítószer-gyorsteszt a lefoglalt és vizsgált növényi mintára pozitív jelzést adott.Elfogása után Cs. Krisztián mindent elismert. Ellene a Pásztói Rendőrkapitányság kábítószer birtoklás miatt indított eljárást.

UPDATE: Ahogy felháborodott olvasóink teljesen jogosan megjegyezték, hibáztam, amikor a rendőrsegi közleményből kritika nélkül átvettem a vadkender(Cannabis spontanea) megnevezést, hiszen az legfeljebb az út mentén nő, de betépni nem lehet tőle. Sajnos a police.hu nem nevezi meg, mit találtak pontosan a mátraszőlősi kertben, de az abból kiindulva, hogy Krisztiánt bevitték, valószínű, hogy indiai kender(Cannabis indica) lehetett az. Minden érintettől elnézést kérek!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.