Ellentmond Orbánnak a cseh kormányfő, szerinte Clinton jelentene nagyobb biztonságot a kelet-európai országoknak

külföld
2016 augusztus 23., 17:01
comments 166

A Hospodárské Noviny című lapban állt ki a cseh kormányfő Hillary Clinton demokrata párti elnök jelölt mellett, aki szerinte nagyobb biztonságot jelentene a kelet-európai NATO-tagországok számára mint Donald Trump. Bohuslav Sobotka kijelentette, hogy

"a döntés az amerikai választóké, de úgy tűnik, hogy Hillary Clinton tapasztalatai és kijelentései nagyobb biztosítékot jelentenek a transzatlanti együttműködés folytatására".

Donald Trump még július végén a The New York Times-nak adott interjúban fejtegette azt, hogy egy esetleges orosz támadás esetén csak akkor sietne az Egyesült Államok a NATO-tag balti országok segítségére, miután megvizsgálta, hogy minden korábban vállalt kötelezettségüket maradéktalanul teljesítették. Ez teljesen szembe menne a NATO 5. cikkelyével, ami kölcsönös védelem garanciájáról szól, ha egy tagot megtámadnak, az olyan, mintha az egész NATO-t támadták volna meg.

Orbán Viktor, a napokban állt ki ismét Donald Trump mellett azért, mert egyet gondolnak a migrációról. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.