A brit Munkáspárt vezére üres székek mellett sétált el, hogy aztán a földön utazva panaszkodjon a túlzsúfolt vonatokra

külföld
2016 augusztus 24., 07:38
comments 94

Komoly belső feszültségek szakítják éppen ketté a brit Munkáspártot, a klasszikus pártelit sehogy se tud kijönni a mainstream vezetéstől balra álló új vezetővel, Jeremy Corbynnal, akinek hamarosan újra indulnia kell majd a pártvezetésért.

Most egy kellemetlen történet színezi az amúgy is elég turbulens brit politikát: Corbyn üres-szék-hazugság-gate-be keveredett. A Munkáspárt vezetője régóta érvel már a vasúttársaságok államosításáért, mivel szerinte a vállalatok borzasztó gazdák, nem működik semmi az országban.

Ezt a narratívát támasztotta alá egy videó is, amin Corbyn látható, aki a háromórás London - Newcastle távot a földön ülve tette meg a Virgin Trains vonatán, mivel állítása szerint annyira zsúfolt volt a járat, hogy nem volt hova ülnie. És mint mondta utána, ez állandó probléma, rengeteg utasnak kell ezzel nap mint nap szembenéznie.

Corbyn szerint nincs elég vonat, ami pedig van, az nagyon drága. Ezért a szolgáltatást köztulajdonba kéne venni.

A vonatozás még augusztus 11-én történt, de kedden megjött a Virgin válasza is: a vállalat közleménye mellé nyilvánosságra hozták a vasút fedélzeti kameráinak felvételeit, amin azt látni, hogy a balos pártvezér egy rakás üres szék mellett elsétált, egészen a vonat végéig, ahol végül leült a földre és stábja filmezni kezdte.

link Forrás

Ugyanezen a felvételen az is látható, hogy Corbyn 45 perccel később visszatért az egyik vagonba és leült egy székre, két órával a célba érkezés előtt.

Corbyn stábja szerint képtelenek voltak nem foglalt széket találni, a Virgin viszont azt állítja, hogy a politikus számos nem foglalt szék mellett is elsétált. A kampánystáb szerint később azért tudott Corbyn leülni, mert egy család a másodosztályról átment az elsőre, és így felszabadult a helyük. (Politico)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.