Nigel Farage fel fog szólalni Trump egyik kampányrendezvényén

külföld
2016 augusztus 24., 19:08
comments 91

A UKIP korábbi vezetője, aki olyan sikeresen kampányolt a Brexit mellett, hogy a végén ő is belebukott a győzelembe, meghívást kapott a republikánus elnökjelölt támogatóitól. Farage várhatóan 15 ezer Trump-hívő előtt lép majd színpadra Mississippi államban, Jacksonban, hogy elmesélje nekik a Brexit-sztorit. Azt egyelőre nem tudni, hogy lesz-e közös műsoruk Trumppal. Ugyanakkor azt állítja, nem akar korteskedni a republikánus jelölt mellett.Nigel Farage az elmúlt évek egyik legbutább kampányának élén - Fotó: AFP/Dinendra HariaDonald Tump egyébként maga is támogatta, hogy a britek lépjenek ki az Európai Unióból. A kilépésről szóló népszavazásra úgy tekintett, mint annak a politikai forradalomnak az előszelére, amit ő akar sikerre vinni az Egyesült Államokban.

Bár Farage a republikánusok clevelandi jelölőgyűlésén azt mondta, nem fog abban a csapdába esni, hogy személyesen támogassa Trumpot, de másrészről akkor sem szavazna Clintonra, ha fizetnének érte. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.