Az élete árán mentette meg 4 éves húgát egy 8 éves olasz kislány

külföld
2016 augusztus 25., 19:49
comments 112

Szerda hajnalban erős, 6,2-es földrengés rázta meg Olaszország adriai partvidékét. A földrengésben az olasz hatóságok szerint közel 250 ember halt meg.

A földrengés epicentrumához közel eső Pescara del Tronto nevű faluban is sokan meghaltak, köztük egy Giulia nevű, 8 éves kislány is. Ő a 4 éves húgával, Giorgiával aludt egy szobában, amikor remegni kezdett a ház. Mire felébredtek, már nem tudtak kimenekülni, ezért Giulia rávetette magát 4 éves húgára, és átölelte. Így omlott rájuk a ház.

16 órával a földrengés után a mentést végző tűzoltók élve húzták ki a 4 éves Giorgiát a romok alól, de a nővére meghalt. Az utolsó cselekedete volt a húga megmentése.

Egy mentés után megpihenő tűzoltó Amatricéban. AFP PHOTO / MARCO ZEPPETELLA
photo_camera Egy mentés után megpihenő tűzoltó Amatricéban. AFP PHOTO / MARCO ZEPPETELLA

A kislányt puszta kézzel ásták ki a tűzoltók, a helyi parancsnok szerint nagyon meghatotta az eset őket is, emellett persze örültek is, hogy ennyi idő elteltével még túlélőt találtak a romok alatt.

Rokonai szerint a kislány minden családtagjáról érdeklődött a kórházban, a nővérét leszámítva. Szülei és nagynénje szerint tudja, hogy a nővére meghalt, valószínűleg csak nem tud, nem akar róla beszélni. A család reméli, hogy a kislány nem fog sokáig emlékezni a földrengés szörnyűségeire. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.