Nagykövetet csinálna Dobolyi Alexandrából a külügyminisztérium

2016 augusztus 25., csütörtök 8:29
147

Mesés karriert fut be Dobolyi Alexandra, volt szocialista EP képviselő, Veres János szabolcsi MSZP elnök felesége.

Dobolyit a külügyminisztérium felkérésére Magyarország kisinyovi nagykövetségét vezetheti 2017-től Moldovában, szeptember elejétől pedig a külügyminisztériumban készülhet fel a feladatra.

Dobolyi külügyi karrierje saját bevallása szerint a Fény utcai piacról indul, Kovács László tette a pályára.

"A piacon találkoztam Kovács Lászlóval, természetesen ismerősként, hiszen az édesapám gimnáziumi osztálytársa volt, és az is igaz, hogy az ő segítségével kerültem a külügybe."

Ezt az Indexnek mesélte még 2007-ben.

Dobolyi nem az első baloldali politikus, aki megtalálhatja számítását a Szijjártó Péter vezette külügyminisztérium környékén, nemrég volt SZDSZ-es Eörsi Mátyást jelölték egy nemzetközi szervezet élére, Kóka János is kapott tőlük diplomata útlevelet, Mile Lajos volt LMP-s képviselő pedig még a Navracsics-érában kolozsvári főkonzul lett.

UPDATE 1320

Itt a Külügyminisztérium közleménye:

"Dobolyi Alexandra felvételt nyert a Külgazdasági és Külügyminisztériumba. Magyarország moldovai nagykövete jelenleg Szilágyi Mátyás, a váltásra a tervek szerint 2017-ben kerül sor. A nagykövetek kinevezésénél Magyarország Kormánya a szakmai szempontokat helyezi előtérbe, így az össznemzeti érdekek képviseletét, a diplomáciai ismeretek meglétét, a megfelelő nyelvtudást. Dobolyi Alexandra végzettsége, szakmai és politikusi előélete (EP-képviselő, szakterületen szerzett tudományos fokozat, stb.) alapján alkalmas arra, hogy Magyarországot külföldön diplomataként képviselje."

UPDATE 1535

Itt az MSZP közleménye:

"Ez egy olyan hatalom, amelyik kinevezésekkel, ajánlatokkal megpróbálja kompromittálni az ellenzéket. A szocialisták szerint, aki a mai helyzetben elfogad egy ilyen ajánlatot a Fidesztől, az hátat fordít annak a közösségnek, amelyiknek tagja volt.Csalódottak vagyunk, de ez egy olyan helyzet, amikor az érintettek elsősorban saját lelkiismeretüknek tartoznak elszámolással"

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt