Nem igazán érdekli a kvótanépszavazás a határon túliakat

politika
2016 augusztus 25., 02:52
comments 66

Augusztus eleje óta mindössze háromezer határon túli magyar állampolgár kérte felvételét a választói névjegyzékbe, hogy szavazhasson az októberi kvótanépszavazáson, írja a Magyar Nemzet. A népszavazásra szeptember 17-ig regisztrálhat a több mint hétszázezer határon túli magyar választópolgár, akik közül a 2014-es választásokra és azóta összesen csupán 264 ezer kérte felvételét a magyar választói névjegyzékbe.

A határon túli szavazók aránya népszavazáskor azért fontos, mert a hatályos szabályok szerint az csak akkor lesz érvényes, ha a választásra jogosultak több mint fele, kb 4,1 millió ember szavaz. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a határon túliakat automatikusan nem, csak kérésre veszik fel a választói névjegyzékbe. (Via MTI)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt