Nem igazán érdekli a kvótanépszavazás a határon túliakat

politika
2016 augusztus 25., 02:52
comments 65

Augusztus eleje óta mindössze háromezer határon túli magyar állampolgár kérte felvételét a választói névjegyzékbe, hogy szavazhasson az októberi kvótanépszavazáson, írja a Magyar Nemzet. A népszavazásra szeptember 17-ig regisztrálhat a több mint hétszázezer határon túli magyar választópolgár, akik közül a 2014-es választásokra és azóta összesen csupán 264 ezer kérte felvételét a magyar választói névjegyzékbe.

A határon túli szavazók aránya népszavazáskor azért fontos, mert a hatályos szabályok szerint az csak akkor lesz érvényes, ha a választásra jogosultak több mint fele, kb 4,1 millió ember szavaz. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a határon túliakat automatikusan nem, csak kérésre veszik fel a választói névjegyzékbe. (Via MTI)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.