Apránként elloptak félmillió dollárt Szomália jegybankjából

külföld
2016 augusztus 26., 07:49
comments 36

Szép fokozatosan ellopott valaki 530 ezer dollárt a szomáliai jegybankból, jelentette be az ügyvezető igazgató, Bashir Isse Ali.

photo_camera Szomáliai pénzváltó Mogadisuban. (AFP PHOTO / AU-UN IST PHOTO / STUART PRICE)

Az egyik vezető beosztású pénztáros lehet a tettes az igazgató szerint, aki hamis papírpénzekre cserélte ki a valódi dollárosokat. Annyira azért nem volt gondos, mert a dollárkötegekbe szomáliai bankjegyeket csempészett vissza.

link Forrás

A pénztáros szökésben van.

Szomáliában egyébként is botrány van, mivel az ENSZ által támogatott kormányhivatalnokok szintén közpénzeket loptak egy jelentés szerint. (Zegabi, AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.