Bayer Zsolt ígéri, befejezi a kurvaanyázást

POLITIKA
2016 augusztus 26., 08:40
comments 268

"Befejezem azt a típusú publicisztikát, amelyre utalt"

– mondta Bayer Zsolt egy ma megjelent interjúban. A kérdező arra utalt, hogy Bayer szereti durva jelzőkkel illetni azokat, akikkel nem ért egyet. "Nagy, szent fogadalmat is teszek itt most a kitüntetések és egyebek hatására, hogy tehát: megpróbálok felnőni a feladathoz", ígéri.

Kérdés, hogy akkor mit fog csinálni, mivel a blogján kurvaanyázáson kívül nem sok másmilyen tartalom volt (itt összeszedtünk néhány tételmondatot). Bayer egyébként nyugodtan kurvaanyázhatna az internet valamelyik szegletében, vagy írhatná a rasszista erőszakra felbujtó publicisztikáit, ez nem érdekelne olyan sok embert. Csakhogy a múlt héten állami kitüntetést, egy lovagkeresztet kapott, ami miatt sokan – számlálónk szerint eddig 93-an - visszaadták a kitüntetésüket.

Bayer annak ellenére be akarja fejezni a kurvaanyázást, hogy szerinte talán a holokauszt is a túl kevés kurvaanyázás miatt volt:

"Lehet, hogy ha a német nép kicsit többet kurvaanyázott volna ezer év alatt, nem lett volna Auschwitz"

– mondja.

Van egy másik érdekes momentum is az interjúban: Bayer már ott tart, hogy nem meri a gyerekét elengedni Franciaországba, mert

"túl szőke ahhoz",

szerinte egy arab biztosan leszúrná. (Mandiner)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.