Megrázta a világot a 62 év után egymástól elszakított idős házaspár esete

életmód
2016 augusztus 26., 11:43
comments 99

62 év együttélés után a kanadai egészségügyi rendszer ügyetlenkedése választotta szét egymástól a Gottschalk házaspárt, akik most kénytelenek egymástól távoli idősek otthonában lakni.

photo_camera Wolf és Anita a búcsú pillanatában (Forrás: Facebook/Ashley Kaila B)

A hírről a pár egyik unokája számolt be egy kétségbeesett Facebook-posztban, a sztori ezután rohamosan kezdett terjedni a Facebookon.

A két idős ember ápolásra szorul, a férfinak, a 83 éves Wolfram Gottschalknak nemcsak demenciája, de pár napja diagnosztizált limfómája van.

A gond az, hogy az alapellátást biztosító hely, ahol a nőt, a 81 éves Anitát helyezték el, nem tudja fogadni a bácsit, aki speciális kezelést igényel, és már 8 hónapja nem találnak neki helyet.

A család ezért kétnaponta elviszi a nagymamát a nagypapához, ahol mindenkinek a szíve szakad meg, a két öreg, akik az unoka leírása szerint alig töltöttek el időt gymás nélkül egész életükben, könnyek között búcsúzkodik egymástól.

A rokonok most attól tartanak, hogy a bácsi demenciája a helyzett miatt rohamosan romlani fog, és bár a feleségére nagyon is emlékezik, ez a hirtelen jött különélet hat évtized után nem tesz jót az elméjének. Ráadásul a limfóma miatt lehet, hogy már nem sok van hátra a nagypapának.

Az idősek otthonát üzemeltető cég, a Fraser Health is megszólalt az ügyben, mint nyilatkozták, minden erejükkel azon vannak, hogy találjanak egy nyugot helyet a párnak, de egyelőre nincs szabad ágyuk Anita otthonában. (CTV News/Independent)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt