Orbán: Feleségeink, lányaink biztonsága forog kockán

2016 augusztus 26., péntek 4:40

"Egyszerre akár több százezer embert is meg tud állítani" az a dupla drótkerítéses extra műszaki határzár, amit a déli határra fognak telepíteni, mondta az állami rádiónak adott szokásos pénteki eligazításában Orbán Viktor miniszterelnök. A létesítmény "masszívabb", "komolyabb" lesz, mint az eddigi kerítés.

Igaz, Orbán szerint is inkább a macedón-görög határon kellene határt védeni. Orbán szerint bármikor megváltozhat a török politika, ezért nagy tömegekben megindulhatnak a migránsok.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd

A miniszterelnök szerint a migránsok miatt "feleségeink, lányaink biztonsága forog kockán", de szinte egy levegővel tette hozzá azt is, hogy több magyar gyerek kell. Szóval Orbán azért mégiscsak úgy érzi, köze van hozzá, mi legyen "feleségeinkkel, lányainkkal": több gyereket kell szülniük, mert a mostani mennyiségekkel nem elégedett a miniszterelnök úr.

"Nagy muszlim tömegekkel fogunk együtt élni?" – tette fel a kérdést Orbán. Ő nem akar, ezért kell szerinte a magyaroknak nemet mondani az őszi népszavazáson.

A most tapasztalható munkaerőhiányt is a több gyerek fogja megoldani, "történelmi távlatban", "demográfiai politikát kell csinálni".

Természetesen beszélt a budapesti olimpiáról is Orbán Viktor, amiről elmondta azt az érdekes nézetét, hogy szerinte jót tenne az ország gazdaságának a rendezés. Arról viszont riói látogatása után mintha a szokásosnál kevésbé magabiztosan beszélt volna, hogy mekkorák a magyar esélyek: mint mondta, a versenytársak – Los Angeles, Párizs, Róma – "megmutatták bicepszeiket, méreteiket", és ez "megejtő látvány volt".

Aki a miniszterelnök összes gondolatára kíváncsi, ide klikkeljen!