Dés László is visszaadja tisztikeresztjét Bayer Zsolt miatt

POLITIKA
2016 augusztus 28., 19:32
comments 311
photo_camera Foto: Dés László / Wikipedia

Dés László - egyebek közt Kossuth-díjjal és Liszt Ferenc-díjjal kitüntetett - zeneszerző és dzsesszzenész is csatlakozott azokhoz a közéleti személyiségekhez és művészekhez, akik nem akarnak közösséget vállalni Bayer Zsolttal, ezért visszaadják a Magyar Érdemrendhez sorolt kitüntetésüket.

Dés azt is írta, azért csak most döntött így, mert vannak ennél fontosabb dolgok az életében, és csak most volt érkezése, hogy visszaadja tisztikeresztjét. A zeneszerző az alábbi szöveget tette közzé Facebook-oldalán:

"Mivel nem találtam sehol olyan fórumot, ahol megírhatnám, hogy visszaadom a Tisztikereszt (polgári tagozat) kitüntetésemet, hát itt teszem közzé. Bayer Zsolt személyével és "munkásságával" nem kívánok foglalkozni, mert az igazán méltatlan dolog lenne, de azzal igen, hogy Magyarország jelenlegi kormánya kitüntetésre méltónak talált egy ilyen embert.

Persze nem akarom azt mondani, hogy csodálkozom ezen, hiszen már rég itt volt ennek az ideje. Így csatlakozom a többi kitüntetett tisztességes emberhez, akiknek a gyomra ugyanúgy nem veszi ezt be, mint az enyém. Azoknak pedig, akik azt kérdeznék, miért ilyen kései a reakcióm, csak azt tudom mondani, hogy az életben vannak fontosabb dolgok is, család, munka, szórakozás, stb. szóval most volt rá érkezésem."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.