Dés László is visszaadja tisztikeresztjét Bayer Zsolt miatt

POLITIKA
2016 augusztus 28., 19:32
comments 325
photo_camera Foto: Dés László / Wikipedia

Dés László - egyebek közt Kossuth-díjjal és Liszt Ferenc-díjjal kitüntetett - zeneszerző és dzsesszzenész is csatlakozott azokhoz a közéleti személyiségekhez és művészekhez, akik nem akarnak közösséget vállalni Bayer Zsolttal, ezért visszaadják a Magyar Érdemrendhez sorolt kitüntetésüket.

Dés azt is írta, azért csak most döntött így, mert vannak ennél fontosabb dolgok az életében, és csak most volt érkezése, hogy visszaadja tisztikeresztjét. A zeneszerző az alábbi szöveget tette közzé Facebook-oldalán:

"Mivel nem találtam sehol olyan fórumot, ahol megírhatnám, hogy visszaadom a Tisztikereszt (polgári tagozat) kitüntetésemet, hát itt teszem közzé. Bayer Zsolt személyével és "munkásságával" nem kívánok foglalkozni, mert az igazán méltatlan dolog lenne, de azzal igen, hogy Magyarország jelenlegi kormánya kitüntetésre méltónak talált egy ilyen embert.

Persze nem akarom azt mondani, hogy csodálkozom ezen, hiszen már rég itt volt ennek az ideje. Így csatlakozom a többi kitüntetett tisztességes emberhez, akiknek a gyomra ugyanúgy nem veszi ezt be, mint az enyém. Azoknak pedig, akik azt kérdeznék, miért ilyen kései a reakcióm, csak azt tudom mondani, hogy az életben vannak fontosabb dolgok is, család, munka, szórakozás, stb. szóval most volt rá érkezésem."

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt