8 órán át futtatott egy Clinton-párti kamuhírt a Facebook algoritmusa

2016 augusztus 29., hétfő 20:33
49

A múlt héten a Facebook kirúgott 26 alkalmazottat. Ők voltak azok, akik írták a Trending Stories néven futó, rövid hírösszefoglalókat, amikben kiválogatták, és mindenki számára elérhetővé tették a Facebookon leginkább pörgő híreket.

A helyüket egy algoritmus vette át.

Zuckerberg főkancellár és a Facebook többi vezetője azt mondta, hogy ettől még nem kell parázni, ez az algoritmus remek munkát végez majd, jól fogja kiválogatni a tényleg fontos és igaz híreket, ráadásul nem szűnik meg az emberi munka a Trending Stories-ben, mert azért valaki átnéz majd, hogy mit alkotott az algoritmus.

Na, ehhez képest vasárnap este már az volt az egyik vezető hír a Trending Stories-ban, hogy a Fox News kirúgott egy Megyn Kelly nevű riportert, amiért az Hillary Clintont támogatta.

Ez nagyon jó hír, csak annyi a gond vele, hogy nem igaz, Kellyt ugyanis nem rúgta ki a csatorna, és nem is támogatja Hillary Clintont. A hírt hétfő reggelre vették észre, és vették ki a szerkesztők a Trandingből, de már az addigi 8 órában is 200 ezer ajánlást gyűjtött össze a sztori.

Van még mit fejleszteni azon az algoritmuson. (The Atlantic)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt