Az indiai turisztikai miniszter azt javasolja a külföldi női turistáknak, hogy ne hordjanak rövid szoknyát vagy rövidnadrágot

2016 augusztus 29., hétfő 12:04
389

Mahesh Sharma azt is tanácsolja, hogy a nők „a saját biztonságuk érdekében” az ország egyes részein főleg a kisebb falvakban és városokban ne járjanak egyedül az utcán. Sőt, ha lehet, amikor egy kocsiba beszállnak, fotózzák le a rendszámát, és küldjék el az ismerőseiknek.

Ezek a jó tanácsok egy üdvözlő csomagban is szerepelnek, amiket a külföldi turisták érkezéskor kapnak. Ennek a szükségességét azzal indokolták, hogy az indiai kultúra más, mint a nyugati. Az elmúlt évek sokkoló csoportos nemi erőszakról szóló hírei miatt az utóbbi időben kevesebb női turista ment az országba. A brit kormány is hasonlót javasol az Indiába utazóknak: tartsák tiszteletben a helyi szokásokat, és ne menjenek egyedül elszigetelt területekre.

Indiai jogvédők felszólaltak amiatt, hogy ez áldozathibáztatás, és inkább az ellen kellene fellépni, hogy fiatal férfiak lányokat kövessenek és megerőszakoljanak. Ranjana Kumari, a nemi egyenjogúságért küzdő Delhi-központú Center for Social Research igazgatója szerint ezekkel a tanácsokkal csak azt érik el, hogy az áldozatoknak fel fogják róni a szemünkre, hogy „minek mentek oda”.

A csoportos szexuális erőszak szigorú megítélés alá esik Indiában a híres 2012-es delhi eset után, amikor 6 fiatal erőszakolt halálra egy 23 éves nőt egy buszon, de az erőszak egyáltalán nem tűnt el az utcákról. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt