Az indiai turisztikai miniszter azt javasolja a külföldi női turistáknak, hogy ne hordjanak rövid szoknyát vagy rövidnadrágot

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Mahesh Sharma azt is tanácsolja, hogy a nők „a saját biztonságuk érdekében” az ország egyes részein főleg a kisebb falvakban és városokban ne járjanak egyedül az utcán. Sőt, ha lehet, amikor egy kocsiba beszállnak, fotózzák le a rendszámát, és küldjék el az ismerőseiknek.

Ezek a jó tanácsok egy üdvözlő csomagban is szerepelnek, amiket a külföldi turisták érkezéskor kapnak. Ennek a szükségességét azzal indokolták, hogy az indiai kultúra más, mint a nyugati. Az elmúlt évek sokkoló csoportos nemi erőszakról szóló hírei miatt az utóbbi időben kevesebb női turista ment az országba. A brit kormány is hasonlót javasol az Indiába utazóknak: tartsák tiszteletben a helyi szokásokat, és ne menjenek egyedül elszigetelt területekre.

Indiai jogvédők felszólaltak amiatt, hogy ez áldozathibáztatás, és inkább az ellen kellene fellépni, hogy fiatal férfiak lányokat kövessenek és megerőszakoljanak. Ranjana Kumari, a nemi egyenjogúságért küzdő Delhi-központú Center for Social Research igazgatója szerint ezekkel a tanácsokkal csak azt érik el, hogy az áldozatoknak fel fogják róni a szemünkre, hogy „minek mentek oda”.

A csoportos szexuális erőszak szigorú megítélés alá esik Indiában a híres 2012-es delhi eset után, amikor 6 fiatal erőszakolt halálra egy 23 éves nőt egy buszon, de az erőszak egyáltalán nem tűnt el az utcákról. (Guardian)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.