Az indiai turisztikai miniszter azt javasolja a külföldi női turistáknak, hogy ne hordjanak rövid szoknyát vagy rövidnadrágot

bűnügy
2016 augusztus 29., 12:04
comments 386

Mahesh Sharma azt is tanácsolja, hogy a nők „a saját biztonságuk érdekében” az ország egyes részein főleg a kisebb falvakban és városokban ne járjanak egyedül az utcán. Sőt, ha lehet, amikor egy kocsiba beszállnak, fotózzák le a rendszámát, és küldjék el az ismerőseiknek.

Ezek a jó tanácsok egy üdvözlő csomagban is szerepelnek, amiket a külföldi turisták érkezéskor kapnak. Ennek a szükségességét azzal indokolták, hogy az indiai kultúra más, mint a nyugati. Az elmúlt évek sokkoló csoportos nemi erőszakról szóló hírei miatt az utóbbi időben kevesebb női turista ment az országba. A brit kormány is hasonlót javasol az Indiába utazóknak: tartsák tiszteletben a helyi szokásokat, és ne menjenek egyedül elszigetelt területekre.

Indiai jogvédők felszólaltak amiatt, hogy ez áldozathibáztatás, és inkább az ellen kellene fellépni, hogy fiatal férfiak lányokat kövessenek és megerőszakoljanak. Ranjana Kumari, a nemi egyenjogúságért küzdő Delhi-központú Center for Social Research igazgatója szerint ezekkel a tanácsokkal csak azt érik el, hogy az áldozatoknak fel fogják róni a szemünkre, hogy „minek mentek oda”.

A csoportos szexuális erőszak szigorú megítélés alá esik Indiában a híres 2012-es delhi eset után, amikor 6 fiatal erőszakolt halálra egy 23 éves nőt egy buszon, de az erőszak egyáltalán nem tűnt el az utcákról. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.