Kisebb rendbontás volt Budaházy ítélete után a Fővárosi Törvényszéken

bűnügy
2016 augusztus 30., 10:41
comments 474
Budaházy György
photo_camera Budaházy György a tárgyalóteremben. Fotó: MTI / Mohai Balázs

Az MTI szerint kisebb rendbontás zajlott a terrorcselekménnyel vádolt és első fokon 13 év börtönbüntetésre ítélt Budaházy György és társai ellen zajló per ítélethirdetése után a Fővárosi Törvényszéken.

Az ítélet elhangzása után, az ügyész fellebbezésekről szóló nyilatkozata alatt a hallgatóságból folyamatos pfujolás hallatszott, Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti képviselője pedig irányított ítéletről beszélt, és azt mondta, hogy az ügyész már előre ismerte az írásba foglalt ítéleteket.

A Budaházyval szimpatizálók elénekelték a teremben a himnuszt és a székely himnuszt. Később a bíróság folyosóján is forró hangulat termett, és

VÉRBÍRÓ VÉRBÍRÓ, GYILKOSOK GYILKOSOK, majd Budaházyt éltető

rigmusok csendültek fel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.