Orbán Ráhel gáz- és olajbizniszről tárgyalt Bahreinben

politika
2016 augusztus 30., 12:16
comments 807

MINISTER OF ENERGY RECEIVES WIFE OF PRIME MINISTER OF HUNGARY

azaz

Az energiaügyi miniszter találkozik a magyar miniszterelnök feleségével

Ez a címe a Bahrein-i Olaj és Gázügyi Hatóság oldalára tavaly szeptemberben kikerült hírnek.

A képen viszont nem a magyar miniszterelnök felesége, hanem a lánya, Orbán Ráhel és férje Tiborcz István látható. Nem egyszeri tévedésről van szó, az oldalon végig a magyar miniszterelnök feleségeként írnak Ráhelről.

A dologra nagyon büszkék lehettek, mert a látogatásról készült fotó a hatóság Instagramjára is kikerült.

link Forrás

A lánya / felesége hibánál persze sokkal izgalmasabb, hogy miért Orbán Ráhel tárgyal Bahreinben a magyar állam és gazdaság fontos ügyeiről.

"They discussed a number of global oil and gas market and energy issues (...) investment opportunities and expanding economic and trade ties between the Kingdom of Bahrain and the Republic of Hungary. They discussed the benefit of the national economy in both the friendly countries out of improved cooperation.

Ms. Orban and his accompanying delegation expressed their deep appreciation for H.E. Dr. Mirza, and thanked him for the warm reception and issues discussed, which were aimed at creating a sustainable business environment and help build new trade and investment bridges between the two countries that will enhance the economic interests of both. They wished every success to the Kingdom for further development and prosperity."

Itt ugyanis arról van szó hogy energetikai, konkrétan olaj és gázügyekről tárgyaltak az ottani miniszterrel és arról, hogyan tudja szorosabbra fűzni a két ország a gazdasági együttműködés szálait. A beszámoló szerint Orbán és delegációja (köztük a képen mellette ülő Tiborcz István) megköszönték a vendéglátást, és reményüket fejezték ki, hogy fenntartható üzleti kapcsolat alakul a két ország között új befektetési lehetőségekkel.

Egyébként sem Tiborcz Istvánnak sem Orbán Ráhelnek nincs hivatalos állami tisztsége, közhivatala Magyarországon, szóval tényleg nem világos, hogy miért velük beszéli meg egy Perzsa-öböl menti arab ország minisztere, hogy mi legyen az olajüzlettel.

Keressük a miniszterelnök szóvivőjét és a kinti követséget és a külügyminisztériumot, hogy kiderüljön, hogy csöppent ebbe a helyzetbe a miniszterelnök lánya és milliárdos férje, Tiborcz István.

2015. szeptember 21-én, néhány nappal a menekültválság magyar csúcsa után, mikor Orbán Ráhel gázügyi találkozójáról kikerült a cikk bahreini oldalra, Orbán Viktor miniszterelnök arról beszélt a magyar Parlamentben, hogy

a bevándorlók ránk törik az ajtót, millióik ostromolják Európa határait, és Magyarországnak történelmi és erkölcsi kötelessége megvédeni a kontinenst.

UPDATE 1815

A Miniszterelnöki sajtóirodának nincs információja Orbán Ráhel bahreini útjáról, azt mondják nála kell rákérdezni a dologra.

UPDATE 2141

Orbán Ráhel magánúton találkozott a bahreini energetikai miniszterrel

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.