Orbán Ráhel gáz- és olajbizniszről tárgyalt Bahreinben

2016 augusztus 30., kedd 12:16
835

MINISTER OF ENERGY RECEIVES WIFE OF PRIME MINISTER OF HUNGARY

azaz

Az energiaügyi miniszter találkozik a magyar miniszterelnök feleségével

Ez a címe a Bahrein-i Olaj és Gázügyi Hatóság oldalára tavaly szeptemberben kikerült hírnek.

A képen viszont nem a magyar miniszterelnök felesége, hanem a lánya, Orbán Ráhel és férje Tiborcz István látható. Nem egyszeri tévedésről van szó, az oldalon végig a magyar miniszterelnök feleségeként írnak Ráhelről.

A dologra nagyon büszkék lehettek, mert a látogatásról készült fotó a hatóság Instagramjára is kikerült.


A lánya / felesége hibánál persze sokkal izgalmasabb, hogy miért Orbán Ráhel tárgyal Bahreinben a magyar állam és gazdaság fontos ügyeiről.

"They discussed a number of global oil and gas market and energy issues (...) investment opportunities and expanding economic and trade ties between the Kingdom of Bahrain and the Republic of Hungary. They discussed the benefit of the national economy in both the friendly countries out of improved cooperation.

Ms. Orban and his accompanying delegation expressed their deep appreciation for H.E. Dr. Mirza, and thanked him for the warm reception and issues discussed, which were aimed at creating a sustainable business environment and help build new trade and investment bridges between the two countries that will enhance the economic interests of both. They wished every success to the Kingdom for further development and prosperity."

Itt ugyanis arról van szó hogy energetikai, konkrétan olaj és gázügyekről tárgyaltak az ottani miniszterrel és arról, hogyan tudja szorosabbra fűzni a két ország a gazdasági együttműködés szálait. A beszámoló szerint Orbán és delegációja (köztük a képen mellette ülő Tiborcz István) megköszönték a vendéglátást, és reményüket fejezték ki, hogy fenntartható üzleti kapcsolat alakul a két ország között új befektetési lehetőségekkel.

Egyébként sem Tiborcz Istvánnak sem Orbán Ráhelnek nincs hivatalos állami tisztsége, közhivatala Magyarországon, szóval tényleg nem világos, hogy miért velük beszéli meg egy Perzsa-öböl menti arab ország minisztere, hogy mi legyen az olajüzlettel.

Keressük a miniszterelnök szóvivőjét és a kinti követséget és a külügyminisztériumot, hogy kiderüljön, hogy csöppent ebbe a helyzetbe a miniszterelnök lánya és milliárdos férje, Tiborcz István.

2015. szeptember 21-én, néhány nappal a menekültválság magyar csúcsa után, mikor Orbán Ráhel gázügyi találkozójáról kikerült a cikk bahreini oldalra, Orbán Viktor miniszterelnök arról beszélt a magyar Parlamentben, hogy

a bevándorlók ránk törik az ajtót, millióik ostromolják Európa határait, és Magyarországnak történelmi és erkölcsi kötelessége megvédeni a kontinenst.

UPDATE 1815

A Miniszterelnöki sajtóirodának nincs információja Orbán Ráhel bahreini útjáról, azt mondják nála kell rákérdezni a dologra.

UPDATE 2141

Orbán Ráhel magánúton találkozott a bahreini energetikai miniszterrel

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt