A francia miniszterelnök szerint a meztelen mellek képviselik igazán Franciaországot, nem a fejkendők

2016 augusztus 31., szerda 5:01
156

Nagy felháborodást váltott ki Manuel Valls francia miniszterelnök hétfői megszólalása, amiben arra utalt, hogy meztelen női mellek sokkal jobban képviselik Franciaországot, mint a fejkendők vagy a burkini. Valls Delacroix A Szabadság vezeti a népet című festményével kapcsolatban jegyezte meg, hogy az azon szereplő Marianne-nek azért villan ki a melle, mert ő táplálja az embereket. Majd a muszlim viseletről szóló vitákra utalva hozzátette: „Azért nincs letakarva, mert ő szabad! Erről szól a köztársaság!”.

A miniszterelnök megjegyzésére Mathilde Larrere, a francia forradalommal foglalkozó történész a Twitteren reagált: „Marianne mellei ezért meztelenek, mert ez egy allegória, te kretén!” Majd kifejtette, hogy a romantikus festő ezzel a klasszikus művészetre utalt vissza.Fotó: AFP/Fethi Belaid

Manuel Valls korábban szóban támogatta azokat a francia polgármestereket, akik rendeletben tiltották meg a teljes testet elfedő burkini viselését a településeik strandjain. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt