Az indiai mezőgazdasági miniszter elégedetlen az importált szarvasmarhák erkölcsi karakterével

ÁLLAT
2016 augusztus 31., 14:57
comments 84

Komoly gondja van az India északi részén található Harijána állam mezőgazdasági miniszterének az importált, külföldi szarvasmarha bikákkal. Om Prakash Dhankar – az országot is vezető BJP párt politikusa – a parlamentben fakadt ki:

A külföldi bikák sokkal agresszívebbek. Válogatás nélkül meghágják a nőstényeket, még a bivalyokat is. Ez azért van, mert nincs olyan jellemük, mint a hazai bikáknak

– mondta a külföldi bikák erkölcsi karakterével elégedetlen miniszter.

A mi indiai bikáink csak akkor párosodnak a tehenekkel, amikor azok a szaporodási ciklusuk megfelelő pontjában vannak; a külföldi bikák viszont egyszerűen nem foglalkoznak ezzel.

A politikus azért beszélt erről, mert a Harijána államban kószáló 460 ezer szarvasmarha ötöde külföldi eredetű egy 2012-es összeszámlálás szerint, és az állam kormánya most menhelyekre szeretné szállítani őket. A külföldi bikákat viszont ivartalanítani szeretnék előtte, mivel azok hajlamosak a "válogatás nélküli bujálkodásra", már csak azért is, mert magukba szívták a féktelen nyugati kultúra hatásait. Dhankar szerint

mindenképpen kasztrálnunk kell őket, különben folyamatos szexuális veszélyt fognak jelenteni a menhelyeken lévő több ezer tehénre.

Harijána államban egyébként akár tíz éves börtönbüntetéssel is fenyegetik azokat, akik levágnak egy szarvasmarhát. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.