Erdoganék kiakadtak, hogy a puccs óta csak kispályás diplomaták érkeztek hozzájuk az EU-ból

külföld
2016 augusztus 31., 11:15
comments 133

A török elnök szóvivője elfogadhatatlannak nevezte, hogy az európai államok a júliusi puccskísérlet óta még egyetlen magas rangú tisztségviselőt sem küldtek Törökországba a júliusi puccskísérlet óta. Ibrahim Kalin azután fakadt ki, hogy az utóbbi héten is csak alacsonyabb rangú diplomaták jártak náluk.

Szijjártó Péter egyébként múlt kedden járt Ankarában, úgy látszik, a török vezetésnek ez sem volt elég.Szijjártó Péter és Binali Yildirim török miniszterelnök Ankarában 2016. augusztus 23-án - Fotó: KKM/Szabó ÁrpádTörökország és az EU között azóta romlott meg a viszony, hogy a puccskísérlet óta masszív tisztogatásokat tartanak, hogy kiszűrjék a nem elég megbízható elemeket.

Ibrahim Kalin ugyanakkor üdvözölte, hogy Oroszország újraindította a járatait Ankarába, és újra rendezték a kapcsolatukat Moszkvával. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.