Lengyelül szólalt meg a migráns, angol tinik agyonverték

külföld
2016 augusztus 31., 11:45
comments 591

Hat tinédzsert letartóztattak az anglai Harlow-ban, akiket azzal gyanúsítanak, hogy megtámadtak és agyonvertek egy 40 éves lengyel vendégmunkást - írja a Guardian..

Arkadiusz Jóźwik - a testvére elmondása szerint, aki a rendőröktől kapta az információkat - a barátjával pizzázott és beszélgetett lengyelül az utcán szombaton késő este, amikor belájük kötöttek. Villámgyorsan ott termett egy tucatnyi tini (15-16 évesek) és ütni-verni kezdték őket. Jóźwikot kórházba vitték, de nem tudták megmenti az életét, a barátja túlélte a támadást.

photo_camera   Arkadiusz Jóźwik Fotó: Facebook

Az agyonvert Jóźwik testvére, a szintén Angliában élő Radek szerint a Brexit óta megszaporodtak az idegenek ért támadások, a szülőknek beszélgetniük kellene erről a gyerekeikkel. A gyűlöletbűncselekmények számának növekedését a hivatalos statisztika is alátámasztja.

Radek hívta ki a testvérét Angliába, hogy ott keressen munkát. A támadás ellenére nem mennek haza, mert már 12 éve él kint, a gyerekeinek már brit útlevele van, már Angliát tekinti a hazájának.

Lengyel lapok szerint pár hete a közelben már megtámadtak két lengyelt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.