Megvertek egy szélsőjobboldali politikust Németországban

külföld
2016 augusztus 31., 12:06
comments 145

Megverték Maiznban az Alternetíva Németországért (AfD) tartományi frakcióvezetőjét, Uwe Jungét. Az 58 éves politikust négy férfi támadta meg kedden este egy sétálóutcán, Junge arca megsérült. Egy szemtanú szerint az egyik támadó ütött, a többiek pedig nézték. AZ ügyben szerdán feljelentést is tettek. Uwe Junge - Fotó: AFP/dpa/Andreas ArnoldNem az volt az egyetlen támadás a szélsőjobboldali párt tagjai ellen. Jörg Meuthen, a párt stuttgarti képviselője egy fagyasztott torta miatt szenvedett fejsérülést, amit egy 17 éves fiú vágott hozzá egy harburgi gyűlésen.Joerg Meuthen - Fotó:AFP/dpa/Bernd WeissbrodMeuthen a támadás után azt mondta, szerencséje volt, hogy nem találták el rendesen, mert akkor már biztosan kórházban feküdne. Miután egy orvos ellátta, néhány perccel később már folytatni tudta a beszédét.

link Forrás

A kamerák felvételei alapján megtalálták a tortadobó fiút, aki a rendőrség szerint szélsőbaloldali körökhöz tartozik. (FAZ)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.