Tarlósék egy Duna-parti sétánnyal engesztelik ki az oroszokat a Moszkva tér miatt

Budapest
2016 augusztus 31., 08:47
comments 108

Mivel Tarlós Istvánnak magyarázkodnia kellett Oroszországban, miután Széll Kálmán teret csináltak a Moszkva térből, ezért még 2011-ben ígéretet tett arra, hogy keresnek valamit Budapesten, amit Moszkváról nevezhetnek el.

A terv az volt, hogy Vlagyimir Putyin látogatásának tiszteletérere Moszkva parknak nevezik át a kőbányai Óhegy parkot, csakhogy ezt tavaly februárban a kőbányai önkormányzat leszavazta.

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén döntött arról, hogy a XIII. kerületi a Dráva utcai csomópont és az Árpád híd között kialakítandó új, eddig névtelen Duna-parti sétányt nevezik el az orosz fővárosáról.

link Forrás

A IV. kerületben három, újonnan kialakított közterület neveznek el: két sétány esetében határon túli települések neveit - Huszt és Beregszász - örökítik meg, míg a terület tengelyét adó útszakasz a helyi kötődéssel bíró szalézi vértanú szerzetesnek, boldog Sándor Istvánnak állít emléket.

A XXII. kerületben a Hűség utcáról nyíló új lakópark utcáit is elnevezik lakossági kezdeményezésre: lesz Szent Mihály, Harangjáték, Dallam és Irsai Olivér utca. A közelben található a nagy múltú Szent Mihály kápolna, az Irsai Olivér név pedig - mint szőlőfajta - illeszkedik a kerületben szőlőfajtákról elnevezett közterületnevek sorába - olvasható az egyhangúlag elfogadott javaslatban. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.