A berlini követség is vizsgálja a magyar nő ellen elkövetett nemi erőszakot

bűnügy
2016 szeptember 01., 18:10
comments 168

A Thueringer Allgemeine című német lap kedden írt arról, hogy egy magyar nőt erőszakolt meg 3 eritreai Mülhausen városában, a vasútállomás közelében szombaton hajnalban. A hírt csütörtökön kora este vette át az MTI, ezután a magyar külügyminisztérium azt közölte, hogy a berlini követség próbálja felvenni a kapcsolatot a helyi rendőrséggel és az áldozattal, aki egyébként nem kért konzuli segítséget.

A 444-nek a berlini követségen azt mondták, hogy a külügyet kell keresni az ügy részleteivel kapcsolatban, a német rendőrség és a belügyminisztérium pedig egyelőre nem válaszolt a történtekkel kapcsolatos kérdéseinkre.

A helyi lapok szerint egyébként a napokban a mühlhauseni rendőrség egy másik hasonló ügyben is intézkedett. Először abban az esetben is arról szóltak a hírek, hogy eritreaiak támadtak egy 39 éves helyi nőre a városban, de a rendőrök szerint nem történt erőszak és el is engedték az őrizetbe vett férfiakat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.