Kerék-Bárczy Szabolcs kilépett a DK-ból, mert rájött, hogy nem az ellenzék fog nyerni 2018-ban

POLITIKA
2016 szeptember 01., 11:52
comments 265

Kerék-Bárczy Szabolcs, aki az MDF tanácsadójából lett az első Fidesz-kormány alatt Stumpf Istán kabinetfőnöke, majd Martonyi főtabnácsadója, majd Los Angeles-i főkonzul, majd az MDF szóvivője, majd Bokros Lajos tanácsadója, majd a Demokratikus Koalíció belvárosi jelöltje, végül a Demokratikus Koalíció XII. kerületi képviselője, újra pártot vált.

Szerdán bejelentette, hogy lemond pártelnökségi tagságáról és kilép a DK-ból.

A DK megköszönte Kerék-Bárczy Szabolcs eddigi munkáját.

Kerék-Bárczy a 168 óra legújabb számában Paradigmaváltást címmel írt arról, hogy szerinte a jelenlegi formájában az ellenzék alkalmatlan az Orbán-rendszer leváltására, egyetlen politikusa sincs, aki reálisnak tartaná a 2018-as választási győzelmet. Hibásnak nevezte a DK mostani stratégiáját, aminek nagyjából annyi a lényege, hogy először a baloldalt kell legyőzniük, aztán majdcsak lesz valami.

Így nem tudni, hogy ki lesz a Belvárosban Rogán Antal és Schmuck Andor kihívója, ahogy az is nyitott, hogy Kerék-Bárczy hol lehetne nagykövet, de a fenti lista alapján csak bízni tudunk abban, hogy a magyar politika nagy ejtőernyőse már látja a következő állomást. Főleg, mert csodálatos videókat szokott összedobni:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.