Rendőrökre lőttek a koppenhágai hippinegyedben

külföld
2016 szeptember 01., 09:30
comments 52

Csütörtökön a dán főváros autonóm városrészén, Christianiában egy férfi rálőtt két civilruhás rendőrre, akik el akarták fogni. Az egyik rendőr a lábán a másik pedig a fején sérült. Thorkild Fogde koppenhágai rendőrfőnök szerint a tettest azóta elfogták. A menekülő férfire a rendőrök is rálőttek, a combján találták el, ezért most őt is kórházban ápolják.

A rendőrfőnök szerint a fegyveres férfi nem dán állampolgár volt, Christianiában csak drogot árult, ezért a hatóságok már ismerték egy ideje. A rendőrfőnök azt mondta, reméli, hogy a Christianiában lakók figyelmeztetésnek veszik a férfi elfogását.

A városrészen álló laktanyát a 70-es évek elején alakítottak ki kommunákat. Most nagyjából 850 ember élhet ott, akik úgy gondolják, rájuk egyáltalán nem vonatkoznak a dán törvények. Ezt a dán hatóságok persze nem egészen így látják, amiből elég gyakran fordulnak elő konfliktusok. 2004-ben páldául betiltották az addig elnézett fűkereskedelmet is. (Süddeutsche Zeitung)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.