A nevetségesen enyhe ítéletének is csak a felét ülte le a magatehetetlen nőt erőszakoló amerikai sztárúszó diák

bűnügy
2016 szeptember 02., 17:14
comments 124

Mindössze hat hónap börtönbüntetést kapott Brock Turner egy magatehetetlen nő megerőszakolásáért, írtuk júniusban, amikor bővebben bemutattuk az USA-szerte hatalmas felháborodást keltő ügyet.

Ma, szeptember 2-án reggel, büntetésének mindössze felénél azonban már ki is szabadult a kaliforniai San Joséban lévő börtönből, írják az amerikai újságok. Három évre próbaidőn van, és élete végéig elítélt szexuális erőszaktevőként regisztrálják majd.

A korábban olimpiai csapatba kerülésre is esélyesnek tartott úszó Turnert tetten érték 2015 januárjában: egy szemettároló mögött feküdt egy eszméletlen, levetkőztetett nő fölött a Stanford egyetem campusán. Az esküdtszék minden vádpontban bűnösnek találta, amiért 14 évet is kaphatott volna a kaliforniai törvények szerint, ám a bíró döbbenetesen enyhe, féléves büntetést szabott ki, egészen fura érveléssel.

Az áldozat emlékezetes levelet írt erőszakolójának, ami után a közvélemény még erősebben az úszó ellen fordult. És különösen a bíró ellen, aki sokak szerint kivételezett a nagyreményű sportolóval. (AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.