Egy nagyon részeg férfi egy kiskorú ikerpárral betört egy 92 éves nénihez, jégoldóval elkábította, és ki akarta rabolni, de a néni felébredt, és elkergette őket

bűnügy
2016 szeptember 02., 07:25
comments 119

Súlyos büntetésre számíthat az a két elkövető, akik Gyöngyösorosziban jégoldóval fújtak le egy 92 éves asszonyt a saját lakásán azért, hogy kirámolják a ház melletti fészert.

A II. rendű vádlott február 21-én gyöngyösoroszi lakóhelyén nagy mennyiségű piától jól berúgott, majd találkozott a gyerekkorú ismerőseivel. Elhatározták, hogy betörnek egy magányosan élő, idős és védtelen falubeli nőhöz.

Délután 4 óra körül a két vádlott és a gyerekkorú társuk megjelent a 92 éves asszony házánál, majd a nyitott kertkapun keresztül egyből az utcáról nem látható fészerhez mentek.

Az idősebb tettes itt magához vett egy jégoldót tartalmazó flakont, és azzal a hátsó ajtón keresztül bement a sértett szobájába. Az ágyán pihenő néni arcába fújta a palack tartalmát, amitől az egy időre elkábult.

Ezt kihasználva a férfi visszament a fészerbe, ahol az ikrekkel közösen kempingszéket, műanyag vödröt, kávéfőzőt, kosarakat, kábelköteget, búvárszivattyúkat, fűnyírót, szegélynyírót, magas nyomású mosót és egy kézi permetezőt készítettek össze, hogy elvigyék.

De ezalatt magához tért a néni, megjelent a fészer ajtajában, és korát meghazudtoló eréllyel kiutasította őket az ingatlanáról, mire az előkészített dolgokat hátrahagyva mindhárman elmenekültek.

Egyedül a II. rendű vádlott vitt magával egy 2000 forint értékű baltát.

Ő egy büntetőjogi értelemben különös és többszörös visszaesőnek számító 45 éves férfi, aki már többször állt vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt bíróság előtt.

Az I. rendű vádlott az elkövetéskor ugyan még nem töltötte be a 14. életévét, de a szakértői vélemény szerint már rendelkezett a büntethetőséghez megkívánt belátási képességgel. Ellentétben az ikertestvérével, aki szintén részt vett a rablásban, de a belátási képesség hiányában, az életkora miatt nem kerülhetett sor vádemelésre.

Az ügyészség a két büntethető elkövetőt csoportosan, a bűncselekmény elhárítására koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablással vádolja. 5-10 év járhat érte. Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség a vádiratában indítványozta, hogy a bíróság az előzetes letartóztatásban lévő gyerekkorú elkövetővel szemben javítóintézeti nevelést rendeljen el, míg a most még egy korábbi büntetését töltő felnőtt vádlottra fegyházbüntetést szabjon ki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.