Obama egy atollon búvárkodott, hogy felhívja a figyelmet a környezetvédelem fontosságára

külföld
2016 szeptember 02., 16:01
comments 45

Egy csendes-óceáni zátonyra, a mindentől elég távoli Midway Atollra látogatott Barack Obama elnök, a Papahanaumokuakea tengeri emlékparkba. Az apró szigeten a veszélyeztetett fajok védelméről és a környezetvédelem fontosságáról beszélt az amerikai elnök.

Jó helynek tűnik:

photo_camera AFP PHOTO / SAUL LOEB

Obama megtekintte a partszakaszt:

photo_camera AFP PHOTO / SAUL LOEB
photo_camera AFP PHOTO / SAUL LOEB

Majd később búvárkodott is.

Obama egyébként éppen Kínába tart, hogy Hszi Csinping kínai elnökkel találkozzon. Azzal, hogy közbeiktatta ezt a szigetet, egyszerre két üzenetet is küldhet. Egyrészt jelezi, hogy az USA továbbra is jelen kíván lenni Ázsiában (a Midway Atoll fontos színtere volt az USA Japán elleni Második Világháborús győzelmének).

Másrészt pedig Kínát éppen mostanában kritizálják azzal sokat, hogy a délkelet-ázsiai Spratley-szigeteken gőzerővel rombolja a törékeny ökoszisztémát a katonai bázisainak építésével, amellett hogy a régió politikai stabilitásának is árt. Az, hogy Obama ezen a hasonló korallzátonyon éppen a környezetvédelemről beszél, szólhat ennek is.

De persze az is lehet, hogy az utolsó hónapjait élvező amerikai elnök mindenképp el akart jutni még erre a szinte megközelíthetetlen zátonyra. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.