Tényleg kinyírja a kormány az automaták nagy részét

gazdaság
2016 szeptember 02., 20:56
comments 256

Automata Felügyeleti Egység

-et kell beszerelni mostantól az utcai ital- és ételautomatákba, rendelkezett ma a kormány. A mai Magyar Közlönyben található rendelet hossza a műszaki melléklettel együtt 65 oldal. Az Automata Felügyeleti Egységet az automaták üzemeltetőinek kell kifizetni, célja pedig az, hogy bekösse az automaták forgalmát a NAV-hoz.

Korábban arról beszéltek piaci szereplők, hogy a jelenlegi 30 ezerre tehető étel- és italautomata fele is eltűnhet a rendelkezés miatt: az Automata Felügyeleti Egység bekötésének költsége elérheti a 100-150 ezer forintot is, ami több, mint amennyi haszon egy-egy kevésbé vagy közepesen frekventált automatával összesen megkereshető. A Magyar Ital- és Áruautomata Szövetség szerint az is érthetetlen, hogy miért kerül ennyibe a bekötés, ha például Bulgáriában ötödennyiből is meg tudták oldalni a dolgot.

És hogy még jobb legyen: kiszervezik az ellenőrzést magáncégeknek. A kormány beiktat a piacra egy új szereplőt, a felügyeleti szolgáltatókat, akik olyan magáncégek lesznek, akinek az ellenőrzési a díját is a mostani piaci szereplők fogják fizetni.

(Magyar Közlöny, 2016. 134. szám)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.