650 millióból hozzák haza a sámándobot

2016 szeptember 3., szombat 9:51
74

Szőcs Géza kormánybiztos azt írta a Magyar Nemzetnek, hogy a 2015-ös milánói világkiállítás magyar pavilonját, az ún. sámándobot azért hozzák haza Karcagra, mert az olasz fél meggondolta magát, és mégsem tart rá igényt.

Mint írta, az expó területének tulajdonosa, az Arexpo a pavilonok (a magyar, a lengyel és a vatikáni) elbontása mellett döntött, mivel a telkeket más módon kívánja hasznosítani. A lap szerint Matteo Renzi olasz miniszterelnök tavaly jelentette be, hogy a világkiállítás helyszínét 1,5 milliárd euróból (450 milliárd forint) tudományos kutatóközponttá alakítják, és a sámándobban lett volna az Olasz Műszaki Intézet egyik részlege, de az Arexpo döntése miatt kérdéses, hogyan valósulhat meg a központ.

Szőcs Géza azt írta: a résztvevőknek május végéig kellett elbontaniuk a pavilonokat, de az olaszok visszalépése miatt a magyar fél szankciók nélkül halaszthatta el a sámándob szétszerelését, a rekultivációt és a hazahozatalt, amire összesen legfeljebb 650 millió forint van. Az expó magyar pavilonjának teljes költsége a Magyar Nemzet szerint több mint 8 milliárd forint lehet. (MNO)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt