A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke: Lesznek érdemi változások az oktatáspolitikában, de azért arra nem számítok, hogy hirtelen minden probléma megoldódik, és mindenki elégedett lesz

oktatás
2016 szeptember 03., 19:45
comments 92

A Magyar Nemzetnek adott interjút a kormány által kreált Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Horváth Péter a kormányzat oktatáspolitikájáról kijelentette, hogy

„nyilvánvalóan lesznek érdemi változások, de azért arra nem számítok, hogy hirtelen minden probléma megoldódik, és mindenki elégedett lesz. Sok gondra megoldást jelent majd, ha lesz elég pénz az oktatási rendszer működtetésére.”

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ eddigi legnagyobb hibája az elnök szerint az erős központosítás és a pénzhiány volt.

„A Kliknek nem volt megfelelő költségvetése, likviditási problémái voltak, százhetvenezer kifizetetlen számlája volt, sok pedagógus bérjellegű kifizetéseket sem kapott meg. A dologi költségekben pedig még nagyobb elmaradásai voltak. A szolgáltató cégek jó része egy idő után egyszerűen nem állt szóba az iskolákkal. Szerintem senki nem szeretné, ha megint hasonló helyzet állna elő,”

mondta Horváth.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.