A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke: Lesznek érdemi változások az oktatáspolitikában, de azért arra nem számítok, hogy hirtelen minden probléma megoldódik, és mindenki elégedett lesz

2016 szeptember 3., szombat 19:45

A Magyar Nemzetnek adott interjút a kormány által kreált Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Horváth Péter a kormányzat oktatáspolitikájáról kijelentette, hogy

„nyilvánvalóan lesznek érdemi változások, de azért arra nem számítok, hogy hirtelen minden probléma megoldódik, és mindenki elégedett lesz. Sok gondra megoldást jelent majd, ha lesz elég pénz az oktatási rendszer működtetésére.”

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ eddigi legnagyobb hibája az elnök szerint az erős központosítás és a pénzhiány volt.

„A Kliknek nem volt megfelelő költségvetése, likviditási problémái voltak, százhetvenezer kifizetetlen számlája volt, sok pedagógus bérjellegű kifizetéseket sem kapott meg. A dologi költségekben pedig még nagyobb elmaradásai voltak. A szolgáltató cégek jó része egy idő után egyszerűen nem állt szóba az iskolákkal. Szerintem senki nem szeretné, ha megint hasonló helyzet állna elő,”

mondta Horváth.