Átírhatta volna az osztályzatait: egy kiskunhalasi diák feltörte a szakközépiskola rendszerét

bűnügy
2016 szeptember 03., 12:45

Miután lezárták a nyomozást a rendőrök, vádemelést javasoltak a Kiskunhalasi Járási Ügyészségnek annak a 17 éves tanulónak az ügyében, aki feltörte iskolája számítógépes hálózatát. Tavasszal, május 25-én tett bejelentést a kiskunhalasi szakközépiskola munkatársa a rendőrségen, hogy

egyik diákjuk azzal dicsekszik, hogy okostelefonján keresztül hozzáfér az intézmény kamerarendszeréhez és a diáktársai adatait, jegyeit tartalmazó táblázatokhoz.

A fiú rendőröknek beismerte a bűncselekmény elkövetését.

A rendőrök a napokban befejezték a nyomozást, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Kiskunhalasi Járási Ügyészségnek küldik meg. (Baon.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.